8e | Petit Palais

Dit is één van mijn favoriete plekken in Parijs. Ik spreek er dikwijls af met één van een m’n beste vrienden voor een (lekkere en betaalbare!) lunch of koffietje in de tuin. En indien er een boeiende impressionistische tentoonstelling is, dan spring ik binnen voor een uurtje. Warm aangeraden!

Als je door het 8e arrondissement van Parijs wandelt, maak dan zeker een stop bij Le Petit Palais, een vaak over het hoofd gezien juweeltje onder de bekendere musea van Parijs. Dit prachtige gebouw werd oorspronkelijk gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900 en is ontworpen door architect Charles Girault. Het is net zo'n kunstwerk als de schatten die erin zijn ondergebracht.

Le Petit Palais werd in 1902 omgebouwd tot museum en doet tegenwoordig dienst als Musée des Beaux-Arts de la Ville de Paris. Het museum heeft een gevarieerde collectie die varieert van oudheden tot 19e-eeuwse kunst. Bekijk hier wat de volgende tentoonstellingen zijn.

Ik kreeg ooit de kans om in één van de grote zalen van Le Petit Palais, met zicht op de Seine, deel te nemen aan een tekensessie. Het is tot op vandaag één van mijn fijnste herinneringen.

Het gebouw zelf, met zijn grandioze Beaux-Arts architectuur, is een lust voor het oog. Het ontwerp heeft een grote koepel, ingewikkeld ijzerwerk en een prachtige binnenplaats die een perfecte kleine oase is van de drukte van de stad.

Het is er niet zo druk als in het Louvre of Orsay, waardoor je de kunst in een meer ontspannen sfeer kunt bekijken. Dus of je nu een kunstliefhebber bent of gewoon de typische toeristische plekken wilt ontvluchten, Le Petit Palais biedt een heerlijke culturele ervaring zonder de overweldigende drukte.

Restaurant ‘Le Jardin du Petit Palais’

Le Petit Palais heeft een heerlijke rustige binnentuin, met prachtige gaanderijen met fresco’s en mozaiëken. Het aangrenzende café-restaurant "Le Jardin du Petit Palais’ is doorlopend geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.15 uur, en biedt lunchformules voor minder dan €20 aan. Krijg hier een idee van wat er zoal geserveerd wordt.

De binnentuin van Le Petit Palais



Vorige
Vorige

9e | Kasjmier in Galeries Lafayette Haussmann

Volgende
Volgende

Château de Chantilly